Poliţiştii orădeni au finalizat cercetările faţă de doi bărbaţi bănuiţi de repetate furturi din locuinţe şi faţă de o femeie bănuită că i-ar fi ajutat să valorifice bunurile sustrase.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au finalizat luni, 20 iulie, cercetările faţă de doi bărbaţi de 24 şi 41 de ani, din Drăgăşani, Vâlcea, respectiv din Mătăsari, Gorj şi faţă de o femeie de 26 de ani, din Auşeu, Bihor, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, respectiv tăinuire în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 24 de ani că, în perioada 9 - 17 ianuarie, în baza unei înțelegeri prealabile cu bărbatul de 41 de ani, ar fi pătruns în 7 locuinţe din municipiul Oradea şi ar fi sustras diverse bunuri, bani şi bijuterii. Concret, pe 10 ianuarie, în intervalul orar 08.00 - 18.30, ar fi pătruns prin escaladare şi efracţie în locuinţa unui orădean şi ar fi sustras aproximativ 30 de  grame de bijuterii din aur, 100 USD, 200 de euro, 5 ceasuri de mână și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 10.000 de lei. În cursul aceleiaşi zile, tot prin escaladare şi efracţie, ar fi pătruns într-o locuință din scara vecină faptei anterioare şi ar fi sustras două ceasuri de mână, cauzând un prejudiciu estimat la 1.000 de lei. Tot la 10 ianuarie, în intervalul orar 18.40 - 21.00, prin escaladare şi efracţie, ar fi pătruns într-o altă locuinţă din Oradea şi ar fi sustras aproximativ 20 de grame de bijuterii din aur, 2.100 de lei, mai multe ceasuri de mână, gablonţuri, bijuterii din argint și alte bunuri, cauzând un prejudiciu apreciat la 10.000 de lei.

Poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 41 de ani că ar fi asigurat paza în timpul comiterii tuturor faptelor, precum și transportul spre și de la locul comiterii acestora şi, ulterior, ar fi ajutat la valorificarea bunurilor astfel sustrase.

Femeia de 26 de ani, din Auşeu, este bănuită de poliţiştii orădeni că, în perioada 9 - 17 ianuarie, ar fi primit de la cei doi bărbaţi diverse bunuri provenite din patru dintre infracțiunile de furt comise de aceştia şi i-ar fi ajutat la valorificarea acestora, deşi ar fi cunoscut proveniența bunurilor, fiind plătită de către aceştia pentru ajutorul dat. Prejudiciul a fost recuperat parţial.

Poliţiştii au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei persoane.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii orădeni au beneficiat de sprijinul colegilor de la IPJ Dolj şi de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei Oradea.