În luna mai au fost surprinse, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, patru persoane care au aruncat deșeuri la marginea drumurilor județene din Bihor.

Persoanele au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate de Garda de Mediu – Comisariatul Județean Bihor cu amenzi în valoare totală de 70.000 lei. Uneia dintre persoanele amendate i-a fost indisponibilizat autovehiculul.

„Aceste acțiuni au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor”, menţionează Consiliul Judeţean Bihor.

Camerele de supraveghere au fost achiziționate de administraţia judeţeană și puse la dispoziția IPJ Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

În paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județul Bihor. Au fost montate 9 camere de supraveghere video în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri. Acesta este un proiect-pilot, desfășurat în colaborare cu IPJ Bihor, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Societatea RCS&RCS și Societatea Bitroot Solution.