Peste 40 metri cubi de material lemnos fără documente justificative au fost confiscaţi de poliţiştii bihoreni în weekend. Cea mai mare "captură" s-a înregistrat chiar în Oradea, unde reprezentantul unei societăţi comerciale din Italia a fost depistat transportând cu un autotren 21 de metri cubi de lemne de foc, "fag" şi "carpen", fără documente legale.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate vineri, 19 iunie. Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică - Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Bihor, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi controlul circulaţiei materialului lemnos. Astfel, pe raza municipiului Oradea, a fost depistat reprezentantul unei societăţi comerciale din Italia în timp ce transporta cu un autotren 21 de metri cubi de "fag" şi "carpen", fără documente legale privind provenienţa.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii din Brusturi au depistat pe DN 1/P, în Brusturi, un bărbat de 65 de ani, din Gilău, Cluj, în timp ce transporta cu o autoutilitară 10,85 metri cubi de brad sub formă de cherestea, în valoare de 4.507,26 lei, fără documente justificative.

De asemenea, vineri, poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Borod au depistat un bărbat de 36 de ani, din Bălnaca, în timp ce transporta cu un autotractor cu remorcă 3 metri cubi de material lemnos, specia "fag", fără aviz de însoţire a mărfii.

Sâmbătă, 20 iunie, au fost înregistrate alte două cazuri. Poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au depistat pe strada Nufărului un tânăr orădean de 19 ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 4 metri cubi de material lemnos fără documente justificative.

La ora 06.20, pe drumul judeţean 764, în comuna Aştileu, poliţiştii din Tileagd au depistat un alt bărbat de 25 de ani, din Oradea, în timp ce transporta cu un camion 2,2 metri cubi de material lemnos, specia "cer", fără documente de transport şi de provenienţă. Nici duminică nu a fost linişte. La ora 10.50, poliţiştii de siguranţă publică din Aleşd au depistat pe strada Viilor din Aleşd un localnic care transporta, cu o căruţă, 1,5 metri steri de material lemnos, specia "gorun", fără documente legale.

Toţi cei depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat.