Sute de obiecte de îmbrăcăminte de lux, cu suspiciuni de contrafacere, în valoare de peste 60.000 lei, au fost confiscate vineri, 30 martie, de polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice, în urma a două percheziții domiciliare efectuate dimineața.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au efectuat două percheziţii domiciliare pentru a documenta și proba activitatea infracțională a doi bărbați, unul de 31 de ani, din municipiul Oradea și altul de 40 de ani, din comuna Paleu, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Percheziţiile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În urma perchezițiilor efectuate pentru documentare și probarea activității infracționale a celor în cauză, la domiciliul acestora au fost descoperite 447 obiecte de îmbrăcăminte, de diferite mărci consacrate, în valoare totală de aproximativ 60.000 lei.

Produsele au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor și a expertizării pentru stabilirea caracteristicilor privind originalitatea acestora, a prejudiciului cauzat titularilor mărcilor precum și pentru stabilirea prejudiciului total cauzat bugetului consolidat al statului.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru documentarea și probarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.