Elevi prinşi chiulind
Marţi, în intervalul orar 08:30 - 10:30, poliţiştii de proximitate orădeni au acţionat pe raza municipiului Oradea pentru prevenirea absenteismului şcolar. Au fost verificate şapte cluburi de internet şi localuri publice aflate în zona adiacentă unor unităţi de învăţământ, iar 17 elevi au fost depistaţi absentând de la orele de curs. Lista cu elevii depistaţi va fi înaintată unităţilor de învăţământ în vederea luării măsurilor administrative.

Acţiuni preventive
Agenţii orădeni de siguranţă publică şi patrulare au continuat acţiunile pe raza municipiului Oradea pentru a preveni faptele de natură antisocială, actele ilicite de comerţ, cerşetoria şi vagabondajul şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii. Au fost legitimate 38 de persoane şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 şi OG nr. 97/2005, cu amenzi în valoare de 4.020 lei.

Cercetaţi pentru furt calificat
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au început, marţi, urmărirea penală faţă de C.F.G., de 19 ani, din Batăr, suspectat de comiterea unor infracţiuni de furt calificat. Tânărul este bănuit că ar fi profitat de neatenţia unui orădean care se afla într-un club din municipiu, căruia i-ar fi sustras o geantă care conţinea acte, un telefon mobil şi un aparat foto digital, prejudiciu parţial recuperat. Acelaşi tânăr, din acelaşi local, ar fi sustras o altă geantă lăsată nesupravegheată, care conţinea acte personale, bani şi două telefoane mobile. Tot marţi, a fost începută urmărirea penală împotriva lui Z.G., de 38 de ani, din Oradea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Acesta ar fi furat din locuinţa unui orădean un telefon mobil marca Nokia.