Mandat european de arestare
Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat şi reţinut în arest pe B.S., de 33 de ani, din municipiul Oradea, împotriva căruia autorităţile maghiare au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis faţă de acesta o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei în vederea obţinerii mandatului de arestare preventivă în vederea extrădării.

Reţinut pentru furt
Joi, poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor Contra Patrimoniului l-au reţinut pe R.L., de 21 de ani, din Oradea, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Acesta este acuzat că, în perioada octombrie 2010 - martie a.c., ar fi comis şase furturi din diverse imobile de pe raza municipiului Oradea, provocând un prejudiciu total de 80.000 lei. Judecătoria Oradea a emis faţă de cel în cauză un mandat de arestare pe o perioada de 29 de zile.

Acţiuni preventive
Poliţiştii din Marghita au acţionat, joi, pe raza localităţilor bihorene Popeşti, Curtuişeni şi Tarcea. În cadrul acţiunii a fost depistat şi reţinut M.V., de 30 de ani, din localitatea Pişcolt, Satu Mare, suspectat că ar fi sustras diverse bunuri din şase imobile şi gospodării de pe raza localităţii Curtuişeni şi Tarcea. Totodată, Judecătoria Marghita a emis faţă de cel în cauză un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infrac?iunii de furt calificat.