Oradea - Razie după hoţi

În cadrul acţiunilor desfăşurate în Oradea de către poliţişti pentru depistarea persoanelor care comercializează mărfuri fără acte de provenienţă sau fac vânzare ambulantă în locuri neautorizate, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, au fost legitimate joi, 6 ianuarie, 75 de persoane, iar cinci au fost conduse la sediul poliţiei. Pentru neregulile depistate, poliţiştii orădeni au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 13.894 lei. Astfel, agenţii orădeni de siguranţă publică şi patrulare i-au depistat pe L.L., de 45 de ani, şi B.I., de 34 de ani, ambii din Ineu, faţă de care au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. Cei doi sunt suspectaţi că în jurul orei 16.45 ar fi sustras un tomberon din material plastic de pe o stradă din Oradea. Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei municipiului Oradea.

Lunca - Hoaţă prinsă la bijuterii

Tot joi, în jurul orei 09.30, poliţiştii din Lunca au fost sesizaţi de un localnic că, în perioada 26 decembrie 2010 - 5 ianuarie a.c., persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă 12 grame de bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 1.200 lei. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificată cu operativitate suspecta, H.M., de 23 de ani, consăteană cu partea păgubită. Tânăra e acuzată că după ce a sustras bijuteriile le-a amanetat contra sumei de 700 lei. Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii din Lunca cu suspecta în stare de libertate.

Drăgăneşti - Pieton accidentat în benzinărie

De Bobotează, în jurul orei 09.30, pe D.N.76, în localitatea Drăgăneşti, localnicul I.C., de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, în momentul în care a ajuns în dreptul unei staţii de alimentare cu combustibil, nu a adaptat viteza de deplasare în timpul efectuării virajului spre stânga, încălcând, totodată, marcajul longitudinal continuu. Astfel, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat în derapaj şi l-a acroşat cu partea dreaptă a vehiculului pe L.C., de 45 de ani, din comuna Lazuri de Beiuş, care se afla în incinta staţiei de alimentare. În urma accidentului rutier, victima a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital.