Valea lui Mihai - Prădăciuni la început de an

Trei tineri puşi pe fapte rele sunt cercetaţi de poliţişti pentru că în noaptea de 2 spre 3 ianuarie au spart un magazin din oraşul Valea lui Mihai. Trioul de hoţomani cu vârste de 23, 22, respectiv 15 ani au intrat prin efracţie în magazin, de unde au sustras ţigări, cafea şi produse alimentare în valoare de aproximativ 4.000 lei. Suspecţii au fost identificaţi în decurs de câteva ore, poliţiştii stabilind că autorii sunt toţi localnici, fiind cercetaţi pentru furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit proprietarului. Potrivit inspectorului principal Alina Dinu, în urma verificărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că magazinul nu era asigurat cu sistem omologat antiefracţie, motiv pentru care proprietarul a fost, la rândul lui, sancţionat. Tot în aceeaşi localitate, un bărbat de 52 de ani a fost prins de poliţişti în miezul nopţii, după ce a furat o bicicletă. Marţi, 4 ianuarie, în jurul orei 02.00, agenţii de siguranţă publică şi patrulare din Valea lui Mihai au observat în faţa unui imobil de pe strada Marton Aron o persoană pe o bicicletă, care, la vederea poliţiştilor, a abandonat bicicleta şi a încercat să fugă. Poliţiştii l-au urmărit şi l-au prins pe suspect, acesta fiind identificat ca M.A., de 52 de ani, din comuna Pişcolt, judeţul Satu Mare. În urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză ar fi sustras bicicleta pe care tocmai o abandonase cu o zi înainte din curtea unui imobil din comuna bihoreană Tarcea. Prejudiciul, în valoare de 150 lei, a fost recuperat. 

Sântandrei - La furat ziua în amiaza mare

Poliţiştii din Sântandrei au fost sesizaţi telefonic marţi, 4 ianuarie, în jurul orei 15.00, că persoane necunoscute fură materiale de construcţie de la un pod din localitate aflat în consolidare. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat trei persoane din Sânnicolau Român, care au sustras o ţeavă cu lungime de 6 metri şi diametrul de 250 - 300 mm care era folosită la construcţia podului. În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar cercetările continuă.

Oradea - La furat de Revelion

Un puştan de 16 ani, din Oradea, face carieră de spărgător. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Oradea l-au depistat în 4 ianuarie pe tânăr şi au început urmărirea penală împotriva lui pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta e bănuit că în noaptea de 31 decembrie 2010 spre 1 ianuarie 2011 ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa unui concitadin, de unde ar fi sustras bijuterii din aur în valoare de aproximativ 1.000 lei. Cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia. Şi tot marţi, poliţiştii Biroului Furturi din Auto din cadrul Poliţiei municipiului Oradea l-au cercetat pe L.L., de 38 de ani, din Oradea, faţă de care au început urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cel în cauză este suspectat că pe 5 noiembrie anul trecut ar fi sustras 980 lei dintr-un autoturism parcat pe o stradă din Oradea.