Cercetaţi pentru braconaj

În noaptea de 7 spre 8 octombrie a.c., poliţiştii din Salonta au depistat doi bărbaţi din Tămaşda, imediat după ce, cu ajutorul unei bărci pneumatice, au instalat 110 metri liniari de plasă pentru pescuit într-o baltă situată în vecinătatea localităţii Tămaşda. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj piscicol.

         

Hoţi prinşi în flagrant

Agenţii de siguranţă publică şi patrulare din cadrul Poliţiei Stei au prins în flagrant, în noaptea de 7 spre 8 octombrie a.c., doi tineri în timp ce sustrăgeau din curtea unei societăţi comerciale cantitatea de 220 m cablu din cupru în valoare de 3.000 lei. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi sunt suspectaţi că, în noaptea de 1 spre 2 octombrie a.c., ar mai fi sustras din curtea aceleiaşi societăţi 100 m cablu din cupru. Unul dintre tineri este bănuit în alte două cazuri de furturi, fapte comise pe raza oraşului Ştei. Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 10.000 lei, din care s-a reuşit recuperarea până în prezent a aproximativ 25%.

 

Lemne confiscate

Duminică, poliţiştii din cadrul patrulei intercomunale din cadrul Poliţiei municipiului Salonta, împreună cu pădurari de la Ocolul Silvic Tinca, au depistat, în localitatea Girişu Negru, doi bărbaţi, din Belfir, care transportau cu două căruţe cantitatea de 2,44 mc lemne de foc fără documente de provenienţă. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei doi au fost sancţionaţi contravenţional de către reprezentanţii silvici cu amendă în valoare de 800 lei fiecare. Tot duminică, poliţiştii din Salonta au depistat în localitatea Homorog un tânăr din localitatea Ianoşda, ce transporta cu o căruţă 1,20 metri cubi de lemne de foc, în valoare de aproximativ 150 lei, fără documente de provenienţă. Lemnele  au  fost ridicate în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei.