Acţiune preventivă în Marghita
Poliţiştii din Marghita au acţionat, luni, pentru a preveni faptele de natură antisocială şi victimizarea populaţiei prin accidente rutiere. În cadrul acţiunii au fost legitimate 32 de persoane, două au fost conduse la sediul poliţiei şi au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 3.860 lei. De asemenea, a fost ridicat un certificat de înmatriculare şi reţinut un permis de conducere, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Case de schimb valutar şi bănci controlate
Luni, în intervalul orar 08.00 - 15.00, poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate şi Pază din cadrul IPJ Bihor au continuat acţiunile la unităţile financiar-bancare şi casele de schimb de pe raza municipiului Oradea, pentru a verifica modul de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003. Astfel, au fost controlate opt unităţi şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 500 lei. Poliţiştii bihoreni anunţă că, în perioada următoare, vor continua acest gen de acţiuni, urmând a fi sancţionate cu stricteţe eventualele disfuncţionalităţi constatate.

Cercetaţi pentru furt
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au început urmărirea penală împotriva unui bărbat de 28 de ani, din comuna Cefa, suspectat că a sustras un televizor color şi un telefon mobil din locuinţa unei orădence. Prejudiciul, în valoare de 2.800 lei, a fost recuperat în proporţie de 90%, iar cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate. De asemenea, a fost începută urmărirea penală faţă de un orădean de 31 de ani, bănuit că a pătruns în curtea unei societăţi comerciale de unde a furat bunuri în valoare de 300 lei.