Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea i-au prins în flagrant, vineri, pe psihologul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi pe un agent din cadrul SIPI Bihor, în timp ce primeau 7.000 de euro şpagă. Cei doi au cerut bani în mai multe rânduri de la un afacerist anchetat pentru evaziune fiscală, promiţându-i că, în schimb, îl vor scoate basma curată.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie i-au prins în flagrant, vineri seara, pe Alexandru George Botto, agent de poliție în cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă Bihor, având gradul profesional de agent principal de poliție şi pe Loredana Mirela Coste, ofițer de poliție ce ocupă funcția de ofițer psiholog în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, având gradul profesional de subinspector de poliție, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de trafic de influență în formă continuată. Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori rezultă că cei doi au solicitat şi primit bani de la un afacerist anchetat de poliţiştii bihoreni. 
"În perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Botto George-Alexandru și Coste Loredana-Mirela au pretins și primit suma de 11.000 euro de la un denunțător, cercetat în mai multe dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în scopul "obținerii" de către acesta a unei soluții favorabile, respectiv de netrimitere în judecată", se arată în comunicatul procurorilor anticorupţie. De asemenea, probele administrate au relevat că, în același scop, în perioada iunie - iulie 2013, Botto George-Alexandru și Coste Loredana-Mirela au pretins de la același denunțător și suma de 18.000 euro, lăsând să se creadă că va fi remisă lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor ce aveau în instrumentare dosarele penale ale afaceristului. Deși inițial denunțătorul a refuzat, la insistențele celor doi inculpați, acesta a acceptat să le ofere o sumă de 10.000 euro. Astfel, la data de 25 octombrie 2013, Botto și Coste au primit o parte din suma pretinsă, respectiv suma de 7.000 euro, fiind prinși în flagrant de procurorii din cadrul D.N.A. - Serviciul Teritorial Oradea împreună cu lucrători de la D.G.A. - Serviciul Județean Anticorupție Bihor. Vineri, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore. Sâmbătă, cei doi au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestarea preventivă, judecătorii Tribunalului Bihor acceptând propunerea DNA şi trimiţându-i după gratii pentru 29 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Oradea.