Luni, între orele 09.30-15.10, echipajele de pompieri militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor au acţionat în localităţile Oradea şi Dicăneşti, pentru salvarea unei persoane, asanarea unei muniţii şi stingerea unui incendiu.

Specialiştii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor au fost solicitaţi să intervină în municipiul Oradea, pentru asanarea unui teren situat în cartierul Ioşia, pe malul Crişului Repede, de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Grenada defensivă, găsită de un cetăţean în timp ce efectua lucrări de nivelare a terenului, a fost identificată, ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă prin explozie controlată.

În jurul orei 12.45, în urma unui apel primit prin intermediul numărul unic 112, două echipaje din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au fost mobilizate pe strada Zimbrului din municipiu, pentru salvarea unei persoane, apelantul precizând faptul că aceasta s-ar putea afla într-o situaţie de urgenţă, întrucât nu putea fi contactată.

Forţele de intervenţie  au pătruns în apartamentul indicat de apelant, situat la etajul doi al unui bloc de locuinţe, găsind-o pe proprietară în camera de zi, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca din cauza unor probleme de natură medicală. Pompierii militari paramedici i-au acordat femeii, în vârstă de 78 de ani, primul ajutor calificat, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

Între orele 13.00-15.10, echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs la o construcţie auxiliară din cadrul unei gospodării din localitatea Dicăneşti, comuna Drăgeşti.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil în mod intenţionat, au ars circa 50 metri pătraţi din acoperişul anexei, aproximativ 70 metri liniari izolaţie conductori electrici şi bunuri depozitate în interiorul construcţiei (anvelope, un corp de mobilier şi două scule electrice). Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la locuinţa aflată în apropiere şi reuşind astfel să salveze bunuri de o valoare semnificativă.