Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a fost solicitat să intervină pentru desfășurarea unei misiuni de asanare muniție într-o pădure din Cihei.

În după-amiaza zilei de luni, 2 ianuarie, un apelant al numărului unic 112 sesiza ISU Bihor cu privire la descoperirea unei muniții într-o pădure din Cihei, comuna Sânmartin, la locul indicat fiind mobilizați operativ pompierii militari pirotehniști din cadrul Detașamentului 2 Oradea.

Ajunși la fața locului, specialiştii pirotehnicieni au acționat pentru identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea în condiţii de siguranţă a unui proiectil de calibru 100 mm provenit din cel de-al Doilea Război Mondial. Descoperirea proiectilului a fost făcută de doi cetățeni în timpul unei plimbări prin pădure. În scopul prevenirii unor evenimente ce se pot solda cu răniri grave ori cu pierderi de vieţi omeneşti, ISU „Crişana” recomandă cetăţenilor respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa în cazul descoperirii unor muniţii ori elemente de muniţie: să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate; să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate; să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.