Aproape o sută de metri cubi de lemne, în valoare de peste 12.000 de lei, expediate sau deținute fără documente legale, au fost confiscați de polițiștii bihoreni de la o societate comercială.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, au efectuat un control, săptămâna trecută, la o societate comercială cu sediul în comuna Tileagd. S-a constatat că societatea comercială respectivă ar fi expediat, dintr-o partidă de pe raza localității bihorene Șauaieu, 50 de metri cubi de lemn rotund, specia tei, fără avize de însoțire a materialului lemnos. Totodată, s-a constatat că societatea deținea, în aceeași partidă, 49,63 metri cubi de lemn rotund, specia tei, fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței. Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei. Totodată, cei 50 de metri cubi de lemn rotund, specia tei, în valoare de 6.150 de lei, au fost confiscați valoric, iar cei 49,63 metri cubi de lemn rotund, specia tei, deținuți fără documente legale, în valoare de 6.104 de lei, au fost confiscați și predați în custodia unui ocol silvic. Pe de altă parte, vineri, în Budureasa, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, localnic, în timp ce transporta cu un tractor fără număr de înregistrare 5,34 metri cubi de material lemnos rotund, de esență molid, fără a avea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Materialul lemnos, în valoare de 1.553,94 lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Beiuș -  depozitul Finiș, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Tot vineri, tot în Budureasa, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, localnic, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2 metri cubi de material lemnos, de esență molid, fără a avea aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Materialul lemnos, în valoare de 344 de lei, a fost confiscat, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu avertisment.