Poliţiştii şi jandarmii bihoreni au găsit, în urma unor percheziţii în mai multe localităţi din judeţ, o instalaţie rudimentară pentru producerea şi distilarea băuturilor alcoolice, peste 45.000 de ţigări netimbrate şi îmbrăcăminte contrafăcută, cinci persoane fiind cercetate în acest dosar.
Poliţiştii au început, marţi, urmărirea penală faţă de Ţ.L.P., de 35 de ani, B.I., de 39 de ani, G.N., de 28 de ani, M.E.N., de 44 de ani, şi S.R.D., de 39 de ani, pentru evaziune fiscală şi producere de mărfuri accizabile în afara antrepozitelor fiscale autorizate, achiziţionare de alcool etilic şi distilare de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi. Potrivit cercetărilor, cei cinci ar fi folosit alcool etilic cumpărat ilegal ca materie primă pentru diverse sortimente de băuturi alcoolice, precum vodcă, rom sau brandy. Ulterior, ei au vândut băuturile, tot ilegal, în mai multe baruri din judeţ, în cursul acestui an. "Având în vedere rezultatele cercetărilor, 50 de poliţişti antifraudă, de la Serviciul Criminalistic, din cadrul Poliţiei Oradea şi Poliţiei Beiuş, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi al jandarmilor, au făcut zece percheziţii domiciliare şi la unele sedii de firme.
Echipele de control au găsit o instalaţie rudimentară de producere şi distilare a băuturilor alcoolice, în unele imobile din Oradea, Borş şi Beiuş, precum şi aproximativ 80 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, în valoare de peste 1.000 de lei, peste 200 de recipiente din plastic şi sticle de diferite mărimi, 1.500 capace pentru flacoane şi 46.880 de ţigarete netimbrate sau cu timbru de Ucraina. De asemenea, au fost confiscate şi haine contrafăcute, ce purtau însemnele unei mărci sportive, în valoare de 10.000 de lei", a precizat cms. Ioana Indrieş. Simultan cu desfăşurarea percheziţiilor, au fost făcute verificări, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare Bihor, la mai multe firme din Beiuş şi localitatea Ioaniş, unde erau vândute băuturile alcoolice produse de către cei cinci. Astfel, respectivelor firme le-au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 85.000 de lei, fiind confiscată suma de 537 de lei, rezultată din vânzarea băuturilor. Poliţiştii antifraudă continuă cercetările, cu suspecţii în stare de libertate.