Pompierii bihoreni intervin, încă de miercuri, la un incendiu de fond forestier izbucnit în zona montană Stâna de Vale. Intervenția este una dificilă, pompierii reușind să ajungă la focare doar pe jos. În zonă a fost trimis și un elicopter, informează ISU Bihor. 

Potrivit ISU Bihor, începând de ieri, 28 august 2024, echipaje specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bihor, intervin pentru stingerea unui incendiu de fond forestier izbucnit în zona montană dintre localitățile Budureasa și Stâna de Vale.

„Misiunea este dificilă din cauza terenului accidentat, iar accesul în zona focarelor de incendiu se realizează cu dificultate. Deplasarea se face pedestru, nefiind posibil transportul cu autospecialele de stingere până în apropierea focarelor de incendiu”, a transmis Alina Butaci, subofițer informare și relații publice al ISU Bihor.

Pompierii militari din cadrul Secției Beiuș, alături de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Budureasa și pădurari ai Direcției Silvice Bihor, acţionează cu mijloace de primă intervenţie (bătătoare, lopeţi de cauciuc, vermorele cu apă și alte mijloace specifice).

„Pentru o intervenție eficientă a fost solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, echipat cu sistem Bambi Bucket. Misiunea de stingere este organizată atât prin intervenția aeriană cu ajutorul elicopterului, cât și prin echipaje pedestre de pompieri care intervin pentru localizarea incendiului”, a mai transmis Alina Butaci.

Potrivit acesteia, suprafața afectată este de aproximativ 10 hectare iar misiunea este în dinamică.