Pompierii orădeni au evacuat locatari dintr-un bloc cu nouă etaje folosind scara exterioară a autospecialei de lucru la înălțime, stingând totodată un incendiu izbucnit la etajul cinci.

„Apelul prin 112, care sesiza izbucnirea incendiului la un apartament situat la etajul 5 al unui bloc cu 9 etaje de pe strada Moldovei din Oradea a fost primit azi în dispeceratul ISU Bihor în jurul orei 15.35, moment în care, la adresa indicată, au fost mobilizați pompierii Detașamentului 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime, precum și trei echipaje de pompieri paramedici cu 3 ambulanțe SMURD și un echipaj al SAJ”, transmite locotenent-colonel Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.
Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au acționat concomitent pentru stingerea focarelor si pentru evacuarea locatarilor din apartamentele în care pătrunsese fumul.
Echipajele de stingere au localizat și în aproximativ 10 minute au lichidat incendiul, care se manifesta într-una din cele trei încăperi ale locuinței. Echipajele de căutare-salvare au verificat apartamentele și au evacuat 10 persoane, din care două cu ajutorul autospecialei de lucru la înălțime, iar echipajele de pompieri paramedici și cel al SAJ au asistat patru persoane, din care trei, intoxicate ușor cu fum, au refuzat transportul la spital.
Proprietarei apartamentului, care se intoxicase cu fum și suferise un traumatism cranio-cerebral, i-au fost acordate îngrijirile care se impuneau, fiind transportată ulterior la Spitalul de Urgențe Oradea.