În cursul nopții de joi spre vineri, echipajele Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu violent, produs în curtea unui service auto, situat pe strada Calea Clujului din municipiu, reușind să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Pentru gestionarea evenimentului, semnalat prin numărul unic 112, în jurul orei 01.50, de un angajat al unui magazin din zonă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a mobilizat operativ la fața locului două echipaje de pompieri militari din cadrul  Detașamentului 1 Oradea. „Ajunși rapid la fața locului, pompierii au utilizat accesoriile din dotare pentru a accede în curtea service-ului, unde, în urma efectuării recunoașterii, au constatat că flăcările cuprinseseră în întregime un autoturism și, parțial, o camionetă, existând un risc ridicat de extindere a acestora la celelalte autovehicule din proximitate, precum și la o clădire.

Forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ 30 de minute, reușind să stingă incendiul în limitele găsite și să salveze 10 autovehicule, precum și atelierul de reparații auto”, a precizat lt.col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit, a ars un autoturism și au fost afectate parțial alte două autovehicule (partea din spate a unei camionete - circa 15%, respectiv un far și bara față ale unui alt autoturism).