O femeie în vârstă de 75 de ani și-a pierdut viața, vineri, într-un incendiu din localitatea Sântandrei. Chemați să stingă flăcările, pompierii au găsit trupul carbonizat în interiorul unei bucătării de vară.

Un apelant al numărului unic 112 sesiza, vineri, în jurul orei 15.30, ISU Bihor cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie situată pe strada Vlad Alexandru din Sântandrei, acesta precizând faptul că exista posibilitatea ca o persoană să fi fost surprinsă  într-una dintre construcțiile în flăcări.

„La fața locului au fost mobilizați cu operativitate, pompierii Detașamentului 1 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au acționat simultan pentru stingerea incendiului, care se manifesta generalizat și deosebit de violent la o bucătărie de vară și la acoperișul locuinței lipite de aceasta, pentru căutarea și salvarea eventualelor victime, respectiv pentru protecția altor două case, una lipită de cea cu acoperișul în flăcări și o alta aflată la cca. 1.50 metri”, a transmis Lt. Col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

 Incendiul a fost localizat în mai puțin de 10 minute și stins în aproximativ 30 de minute, însă, din nefericire, în construcția anexă cuprinsă în întregime de flăcări (bucătăria de vară), pompierii au găsit trupul carbonizat al unei femei în vârstă de aproximativ 75 de ani. În urma evenimentului, au ars construcția anexă și acoperișul casei. Echipajele de pompieri au reușit să salveze din calea flăcărilor locuința lipită de cea incendiată și o altă casă aflată în imediata proximitate a focarelor. Cauza și împrejurările determinante ale evenimentului sunt în curs de stabilire.