Un bărbat a fost transportat la spital, miercuri seara, după ce s-a intoxicat cu fum în apartamentul său, în care a izbucnit un incendiu. Totul ar fi pornit, spun pompierii, de la un aragaz nesupravegheat.

În seara zilei de miercuri, pompierii militari orădeni au acționat pentru salvarea unui bărbat și stingerea incendiului izbucnit în apartamentul acestuia, situat la etajul 4 al unui bloc de locuințe de pe strada Leonardo da Vinci din municipiu. Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor în jurul orei 22.10, moment în care, la adresa indicată de apelant, au fost mobilizate operativ echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o autospecială de descarcerare, precum și un echipaj de pompieri paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu ambulanța SMURD a subunității. „În urma executării recunoașterii la fața locului, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau violent la bucătăria unui apartament situat la etajul 4, locuința fiind inundată cu fum.

Echipajele de stingere au lichidat incendiul în mai puțin de zece minute, reușind să împiedice propagarea acestuia la camerele locuinței și la celelalte apartamente ale blocului și să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă”, a precizat lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului apartamentului, în vârstă de 39 de ani, care s-a intoxicat cu fum, transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor. În urma incendiului, generat, cel mai probabil, de aragazul lăsat în funcțiune nesupravegheat, au ars elemente de mobilier și aparate electrocasnice din bucătărie, o fereastră și o ușă. Pompierii militari bihoreni atrag atenția cetățenilor asupra faptului că cele mai multe incendii izbucnesc în bucătării ca urmare a nesupravegherii aparatelor de gătit, neglijenţei persoanelor la folosirea acestora sau a distragerii atenţiei în timpul gătitului, pentru o anumită perioadă. În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu  persoane rănite și mari pagube materiale, este important să supravegheați aparatele de pregătire a hranei când sunt în funcțiune (închideți aragazul dacă trebuie să părăsiți bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată), să aşezaţi cratiţa cu mâner astfel încât să nu cadă de pe aragaz sau să se răstoarne peste flacără și să curăţaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragaz, deoarece acestea se pot aprinde uşor. De asemenea, nu amplasați materiale combustibile în apropierea aparatelor de gătit (perdele, draperii, prosoape, hârtii etc.).