Trei bărbaţi din judeţul Bihor au fost trimişi, ieri, în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Marghita, fiind acuzaţi de lipsire de libertate sub formă agravantă şi lovire, după ce au răpit şi bătut un bihorean care avea o datorie de 4.000 de euro faţă de unul dintre ei.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Marghita au finalizat cercetările în cazul a trei persoane arestate, în septembrie, pentru răpirea unui bărbat din faţa unei discoteci situate în localitatea Valea lui Mihai.
Cei trei bărbaţi - Balla Istvan, 48 de ani, din Valea lui Mihai, Emilian Roşca, 42 de ani, din Săcuieni şi Doru Dascălu, 20 de ani din Oradea - , au fost trimişi în judecată, ieri, sub acuzaţia de lipsire de libertate sub formă agravantă şi lovire, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, Dorel Moţiu.
"Din cercetările efectuate a reieşit că partea vătămată s-a împrumutat de la primul inculpat ( Balla Istvan - n.r.) cu suma de 4.000 de euro, la o dobândă de camătă. Până în 2008, i-a achitat în jur de 4.600 de euro, dar inculpatul a fost nemulţumit de sumă şi i-a transmis ameninţări, cerându-i 8.000 de euro. Cum partea vătămată nu a răspuns la ameninţări, în 5 septembrie 2009, în jurul orei 23.00, ştiind că partea vătămată se află la discoteca din Valea lui Mihai, inculpatul a decis să-şi pună în aplicare ameninţările", a declarat Moţiu. Potrivit acestuia, Balla a plecat la discotecă însoţit de Roşca şi Dascălu, cei trei găsind victima discutând în faţa localului. Cei trei l-au luat la bătaie pe bărbat, lovindu-l cu pumnii şi picioarele. În urma loviturilor primite, victima a suferit leziuni care au necesitat 18 zile de îngrijiri medicale. După ce l-au bătut, agresorii l-au băgat pe bărbat în maşină şi l-au dus la ştrandul din localitatea Săcueni, unde l-au scos şi l-au obligat să se spele. Apoi, l-au urcat din nou în autoturism, în ideea de a-l duce în alt loc, idee la care însă au renunţat. După câteva minute, i-au cerut să coboare şi l-au abandonat, a mai spus Moţiu. Judecătoria Marghita a emis, în 13 septembrie, mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor trei bărbaţi, aceştia fiind acuzaţi de lipsire de libertate, măsură care a fost păstrată până în prezent.