Procurorii DNA Oradea au dispus punerea sub sechestru asigurator a averilor vicepreşedintelui CJ Bihor, Kiss Alexandru, şi a patronului Grupului Selina, Beniamin Rus, cei doi fiind anchetaţi sub control judiciar pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi spălare de bani.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, şi patronul grupului de firme Selina au bunurile sub sechestru, măsura fiind dispusă de procurorii anticorupţie orădeni. Cei doi sunt cercetaţi sub control judiciar pentru fapte de corupţie şi spălare de bani, după ce judecătorii au respins propunerile de arestare preventivă formulate de DNA. Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, Alexandru Kiss este acuzat de spălare a banilor, în formă continuată (4 infracţiuni); abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial; luare de mită şi trafic de influență, în formă continuată. Beniamin Rus, administrator al Grupului Selina, este acuzat de spălare a banilor, în formă continuată (2 infracţiuni) și instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Kiss, la data faptelor preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, ar fi primit mită sute de mii de euro de la omul de afaceri, în schimbul cărora Selina a obţinut diferite contracte, dar şi terenurile pe care a fost construit cartierul Luceafărul.

În plus, Kiss şi proprietarul Lotus Market, Alexandru Mudura, decedat între timp, sunt acuzaţi că au primit comisioane substanţiale de la o firmă care livra cărbune către CET Oradea. Punerea sub sechestru asigurator a averilor celor doi este o măsură luată vineri, de DNA, în cazul lui Rus şi ieri în cazul lui Kiss. Potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul CJ Bihor, Alexandru Kiss deţine mai multe terenuri în Paleu, Oradea, Băiţa şi Uileacu de Beiuş, două vile în Oradea şi una în Uileacu de Beiuş, o rulotă şi o autoutilitară. De asemenea, vicepreşedintele CJ este acţionar la mai multe firme, pe care le-a şi împrumutat cu bani, dar are şi o serie de credite de la mai multe bănci.