În urma unui apel primit duminică la numărul de urgenţă 112, pompierii militari din cadrul Staţiei Ştei s-au deplasat în localitate, pe strada Independenţei, într-o misiune de salvare de persoane.

Acţionând cu scara culisabilă, forţele de intervenţie au pătruns într-un apartament situat la etajul 1, unde au găsit o persoană de sex feminin, aflată în imposibilitatea de a se mişca. "Echipajul de prim ajutor calificat al subunităţii a acordat îngrijirile necesare femeii în vârstă de 78 de ani, care prezenta probleme de natură medicală, transportând-o ulterior la Spitalul Municipal din Beiuş", a precizat locotenent Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana. În aceeaşi zi, echipajele de pompieri ale subunităţilor ISU Crişana au desfăşurat trei operaţiuni similare în municipiul Oradea. Astfel, pompierii militari ai Detaşamentului 2 Oradea au intervenit pe strada Galileo Galilei, unde, utilizând echipamentele din dotare, au intrat într-un apartament situat la etajul 1 al unui bloc, deblocând uşa balconului în care se închisese accidental proprietarul, în vârstă de 78 de ani. Bărbatul a rămas în locuinţă, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Mai apoi, au fost alertate echipajele aceleiaşi subunităţi, care s-au deplasat de această dată, pe strada Aluminei, unde au pătruns prin balcon, într-un apartament situat la etajul 4. Din nefericire, în locuinţă a fost găsit un bărbat în vârstă de 52 de ani, decedat. Înainte de miezul nopţii, pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au fost mobilizaţi pe strada Sextil Puşcariu, unde, utilizând scara culisabilă, au reuşit să acceadă într-un apartament de la etajul I al unui bloc, găsind proprietara, în vârstă de 81 de ani, căzută în holul locuinţei. Paramedicii Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea i-au acordat femeii primul ajutor şi au transportat-o la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

Incendiu în Viişoara

În aceeaşi seară, echipajele de pompieri ale Detaşamentului Marghita, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Viişoara au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Izvoarele, comuna Viişoara. La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la acoperişul unui acaret din curtea gospodăriei, existând pericolul de a se extinde la casa situată în imediata proximitate. Operaţiunea, îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul construcţiei afectate, a durat aproximativ trei ore, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea incendiului la locuinţă şi să salveze bunuri de o valoare considerabilă. "Evenimentul, cauzat cel mai probabil de autoaprinderea plantelor furajere stocate în şură, a provocat daune materiale constând în circa 40 metri pătraţi din acoperişul acaretului, aproximativ trei tone de fân şi circa doi metri cubi de material lemnos", a adăugat Roşca.