Într-un interval de doar două ore, SJ Salvamont-Salvaspeo al Consiliul Județean Bihor a fost solicitat sâmbătă să intervină la două accidente diferite.

Accidentele au avut loc în două zone diferite ale arealului montan bihorean, Stâna de Vale - accident de mountain-bike, și Defileul Crișului Repede - incident în traseu de via ferrata.

Prima dintre victime, suferind un traumatism sever la nivelul feței cu pierdere de cunoștință, a fost imobilizata, transportată și predată echipajului elicopterului SMURD, în zona Baia Popii, a doua, rămasă blocată în traseu, după un atac de panică, a necesitat doar recuperare și evacuare din traseu.

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor vă îndeamnă la multă atenție și responsabilitate! „Când sunteți pe munte, întotdeauna puteți fi expuși unui factor de risc, mai mult sau mai puțin identificat! În speranţa că, împreună, vom  preveni accidentările grave, vă dorim zile frumoase și liniștite la munte!”, au mai transmis reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Foto Facebook: Salvamont Salvaspeo Bihor