Oros Dorin Nicolae, tânărul de 23 de ani reţinut şi ulterior arestat preventiv de anchetatori ca principal suspect în cazul taximetristului ucis la Oradea, a ajuns din nou după gratii, acuzat de omor deosebit de grav şi tâlhărie. Deşi şi-a susţinut nevinovăţia imediat după ce a fost pus în libertate, în urma expirării primului mandat de arestare, expertizele criminaliştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române arată altceva.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ieri dimineaţă, judecătorii au luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 19 zile faţă de inculpatul Oros Dorin Nicolae, în vârstă de 23 de ani, din Oradea, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie. „În data de 11 februarie 2009, în jurul orei 04.20 - 04.30, inculpatul l-a ucis prin împuşcare pe taximetrist, după care a târât şi abandonat cadavrul victimei sub un pod rutier, sustrăgându-i apoi autoturismul Dacia Logan, portmoneul şi telefoanele mobile", a precizat Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. La o zi după comiterea crimei, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost arestat pe o durată de zece zile, până în data de 21 februarie 2009, când a fost pus în libertate ca urmare a expirării mandatului. Orădeanul şi-a susţinut nevinovăţia, declarând că s-au făcut presiuni asupra lui pentru a recunoaşte omorul, anchetatorii fiind acuzaţi că „l-au torturat psihic". „Cercetările au continuat cu inculpatul în stare de libertate şi urmare a identificării de noi probe, ieri a fost solicitată de către procuror luarea măsurii arestării. Raportul de expertiză biocriminalistică întocmit de Institutul de criminalistică - Serviciul de biocriminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a concluzionat că în autoturism, în diverse locuri, au fost evidenţiate celule epiteliale provenind de la inculpat", a adăugat procurorul Dorel Moţiu.

Taximetristul Peter Bajkan, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit mort în 11 februarie 2009, lângă o barieră peste calea ferată de pe şoseaua de centură a municipiului. Din primele date a reieşit că asupra victimei s-a tras un singur foc de armă, iar glonţul a intrat prin partea dreaptă a pieptului şi a ieşit prin stânga, criminalul stând, probabil, pe scaunul din dreapta şoferului. Autoturismul taximetristului, un Logan gri metalizat cu indicativul 89, care dispăruse, a fost găsit, abandonat, într-o parcare din Ioşia.