Aproape 2.000 de persoane au fost legitimate și 1.390 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii din Bihor, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână. Au fost aplicate peste 600 de sancțiuni și reținute 38 de permise de conducere.

În perioada 10 - 12 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat. Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 19 acțiuni preventiv - reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 15 filtre, în acțiuni fiind implicați 369 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 251 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.928 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.390 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri. În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 621 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 249.380 de lei. Totodată, au fost constatate 20 de infracțiuni, dintre care 8 la regimul circulației rutiere,  4 la Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 8 infracțiuni de altă natură. Din totalul sancțiunilor, 456 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 277 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 26 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 9 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați 38 de bicicliști, au fost sancționate 5 depășiri neregulamentare, 4 sancțiuni au fost pentru nefolosirea, în timpul zilei, a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulația diurnă, 4 sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 91 de sancțiuni au fost pentru alte abateri. Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 38 de permise de conducere, dintre care 15 pentru depășirea limitelor legale de viteză și 9 pentru conducere sub influența alcoolului și 30 de certificate de înmatriculare.