Peste 17 metri cubi de lemne de foc și cherestea de rășinoase, fără documente legale, au fost confiscați de polițiștii de la delicte silvice în acțiune, în 24 de ore.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea au depistat, marți, în trafic, în Oșorhei, un bărbat de 29 de ani, din comuna Ceica, în timp ce transporta cu o autoutilitară 5 metri cubi de lemne de foc, specia fag, în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 845 de lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea. Tot marți, în localitatea bihoreană Săbolciu, polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea au depistat, în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Vârciorog, în timp ce transporta cu o autoutilitară 5 metri cubi de lemne de foc, specia fag, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire a transportului de material lemnos. El a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 845 de lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea. Tot marți, în localitatea bihoreană Voivozi, polițiștii Compartimentului Delicte Silvice împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Oradea au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din comuna Derna, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, tot în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire. Și acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 507 lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Marghita.

Tot marți, în localitatea bihoreană Lunca, polițiștii Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Ştei au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Ştei, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,17 metri cubi de lemne de foc, de esență gorun, fără a avea aviz de însoțire a transportului de material lemnos. Materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 392 de lei, a fost confiscat, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010. Și în Uileacu de Beiuș, polițiștii Secției nr. 2 de Poliție Rurală Beiuș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din Ştei, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,07 metri cubi de cherestea tivită, de rășinoase, fără documente legale de proveniență. Materialul lemnos, în valoare de 1.488,33 de lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Beiuș, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010.