Un maior din cadrul Serviciului Român de Informaţii - Serviciul Judeţean de Informaţii Arad a fost reținut, ieri, de procurorii DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată, el fiind suspectat că a vândut cannabis și cocaină.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 11-16 august, la date diferite și în baza aceleași rezoluții infracționale, suspectul M.C.S. a vândut în două rânduri, droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv de mare risc (șase grame cocaină) fără drept, cu sumele de 2.050 lei, respectiv 600 euro (din care s-au remis 300 euro)”, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

De asemenea, joi, între orele 19.45-20.50, maiorul din cadrul SRI a fost prins în flagrant de procurori, în timp ce vindea 100 grame cannabis, cu suma de 400 euro și 200 lei. De asemenea, el avea asupra lui și 250 grame de cannabis,pe care intenționa să îl vândă, Bărbatul a fost prins în imobilul său situat din municipiul Arad.

Potrivit anchetatorilor, în același caz a mai fost reținută o persoană, pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată

„Faţă de suspectul P.E. s-a reţinut că, în data de 18 august, orele 01.00-02.00, în baza aceleași rezoluții infracționale, a vândut droguri de risc (300 grame cannabis), fară drept, cu suma de 6.000 lei, respectiv a detinut droguri de risc (100 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în autoturismul său, fiind surprins în flagrant de către organele de urmărire penală”, arată sursa citată.

În cursul zilei de vineri, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție au făcut patru percheziţii pe raza judeţului Arad, dintre care o percheziţie la sediul unei instituţii publice.