Poliţiştii de frontieră de la PTF Salonta au depistat un cetăţean român care intenţiona să iasă din ţară, cu un autoturism Citroen căutat de autorităţile franceze în vederea confiscării.

La Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, s-a prezentat, duminică, pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ciprian G., în vârstă de 34 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Arad, conducând un autoturism marca Citroen C4,  înmatriculat în România, an de fabricaţie 2008. Având suspiciuni asupra legalităţii documentelor autoturismului, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări în bazele de date şi au stabilit faptul că autoturismul figurează ca "bun căutat în vederea confiscării", alertă emisă de autorităţile franceze, la data de 21.07.2013. Bărbatul a declarat că a cumpărat maşina de la un cetăţean român la data de 18.04.2015 şi nu are cunoştinţă despre faptul că maşina pe care o conduce este căutată de către autorităţile franceze.

Având în vedere cele constatate, autoturismul, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea. Cetăţeanului în cauză i s-au întocmit actele de urmărire penală pentru infracţiunea de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.