Familia fetei care a murit în accidentul provocat, în iunie, de un şofer băut şi cele două tinere care au supravieţuit îi cer bărbatului trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă daune morale de 2,6 milioane de euro.

Marţi, la Judecătoria Oradea, a avut loc primul termen al procesului în care orădeanul Iuliu Kiss, zis "Paprika", este judecat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, după ce, băut fiind şi cu o viteză cu mult peste limita legală, a accidentat mortal o tânără şi a rănit alte două. Accidentul a avut loc în 11 iunie, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului, din Cartierul Ioşia. În cadrul dezbaterilor, avocatul victimelor, Mircea Ursuţa, a prezentat pretenţiile materiale şi civile ale celor două tinere care au supravieţuit, dar şi ale părinţilor şi ale fratelui tinerei decedate. "Solicităm despăgubiri materiale de 130.000 de lei, cheltuieli de spitalizare şi tratament pentru victime şi despăgubiri morale în valoare totală de 2,6 milioane de euro. 500.000 de euro pentru fiecare dintre părinţii fetelor, 400.000 de euro pentru fratele tinerei care a murit, 700.000 pentru sora supravieţuitoare şi 500.000 de euro pentru verişoara lor, rănită şi ea în accident", a declarat  avocatul Mircea Ursuţa. De cealaltă parte, avocatul lui Iuliu Kiss, Ionel Manole, a cerut restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru refacerea urmăririi penale, invocând nerespectarea dreptului la apărare a lui Kiss. Solicitarea a fost respinsă însă de către judecător. Audiat în faţa instanţei, Iuliu Kiss şi-a recunoscut vina pentru producerea accidentului, a recunoscut că a condus cu o viteză peste limita legală, însă a contestat valoarea alcoolemiei stabilită la aproximativ o oră după accident, de 1,1 la mie, cerând judecătorilor efectuarea unei expertize care să stabilească alcoolemia pe care a avut-o în momentul producerii accidentului.

De asemenea, Kiss a cerut şi o expertiză care să stabilească cu exactitate valoarea vitezei, dar şi audierea unor martori în apărarea sa. Judecătorii au amânat soluţionarea cererilor formulate de Kiss, următorul termen de judecată al procesului urmând să se desfăşoare pe 30 august.