O adolescentă de 14 ani a decedat, marţi, după ce ar fi fost lovită în zona capului de un tânăr care ar fi dorit să aibă o relaţie cu fata. Echipajele de urgenţă au ajuns la faţa locului dar nu au mai putut face nimic pentru salvarea victimei. Principalul suspect a fugit dar a fost prins de anchetatori.

Autorităţile au fost alertate cu privire la producerea evenimentului marţi, în jurul prânzului, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj medical de urgenţă dar şi poliţiştii. Medicii au încarcat să o resusciteze pe adolescentă, fără succes. Principalul suspect, un tânăr care, se pare, dorea să aibă o relaţie cu victima, a fugit, fiind căutat timp de mai multe ore de anchetatori. În cauză a fost deschis dosar penal pentru omor, iar ancheta este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

„În dimineața zilei de 22 martie 2022, organele de poliție din cadrul Poliției Săcuieni au fost sesizate, prin apel la 112, despre faptul că în localitatea Ciocaia, care aparține de orașul Săcuieni, a fost găsită o persoană de sex feminin în vârstă de 14 ani în stare de inconștiență, prezentând un traumatism la nivelul capului. Persoana a fost găsită în interiorul locuinței proprii. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, existând în prezent un cerc de suspecți. Se fac în continuare cercetări pentru găsirea autorului, acesta fiind dat în consemn la frontieră”, a declarat prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău. Pentru prinderea principalului suspect au fost instituite filtre în mai multe localităţi din judeţ, bărbatul fiind de altfel prins miercuri. El a fost reţinut şi dus la Parchet pentru audieri, urmând ca procurorii să decidă dacă vor fi luate măsuri preventive împotriva sa. Ancheta urmează să stabilească exact circumstanţele care au dus la moartea fetei şi cauza decesului.