Un accident teribil s-a petrecut ieri dimineaţă pe Calea Clujului, din Oradea. Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar vina îi aparţine unui şofer inconştient care conducea un autotren, iar la schimbarea benzii de circulaţie nu s-a asigurat, intrând pe contrasens.

Imagini de groază ieri dimineaţă pe Calea Clujului din Oradea. Mama, fiul, bunica, precum şi prietena băiatului şi-au pierdut viaţa într-un teribil accident rutier. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, ale Poliţiei, precum şi un echipaj al Ambulanţei. Din primele cercetări vina pare să îi aparţină unui şofer de 45 de ani, din localitatea Cheriu, care în timp ce conducea un autotractor înmatriculat în municipiul Bucureşti, pe banda a doua, înspre Aleşd, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers pe banda întâi, a acroşat un autoturism Volkswagen înmatriculat în Germania, condus regulamentar de Florin Ungureanu, de 30 de ani, din Vârful Câmpului, judeţul Botoşani, după care a pierdut controlul asupra direcţiei. Astfel, autotractorul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism Ford Focus, condus regulamentar, din sens opus, de Daniel Ile, de 22 de ani, din Aleşd. În urma impactului, trei pasageri din autoturism au decedat pe loc: şoferul, mama acestuia, Maria Ile, de 45 ani, şi prietena tânărului, Alexandra Vila, de 20 de ani, din Tinăud. "Este cel mai grav accident petrecut în acest an în judeţul Bihor", a precizat comisarul şef Dorin Sava, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Bihor. Chiar dacă în urma manevrelor de resuscitare medicii SMURD au reuşit să o readucă la viaţă pe bunica şoferului, Barbora Pop, de 67 de ani, aceasta a decedat mai târziu, la spital. Potrivit şefului SMURD-UPU, dr. Hadrian Borcea, femeia a fost dusă la spital în stare foarte gravă, suferind multiple leziuni. La scurt timp la locul accidentului a ajuns şi fratele şoferului decedat. Deşi profund marcat de cele întâmplate, acesta a avut tăria de caracter să-şi anunţe telefonic tatăl, plecat în străinătate, despre teribila tragedie care s-a abătut asupra familiei lor. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili viteza cu care se deplasau cei doi şoferi, în zonă, limita maximă admisă fiind 70 km/h. Şoferul autotractorului, Florin Szabo, de 45 de ani, a suferit un traumatism toracic, fracturi costale şi o fractură de piramidă nazală, fiind în afara oricărui pericol. "Am constatat că şoferul efectua deplasarea fără a transporta marfă. Acesta fusese la un service pentru schimbarea tobei de eşapament şi se îndrepta la un alt service în localitatea Cheriu, unde avea programată schimbarea unei piese. Inspecţia tehnică este valabilă, iar firma de transport la care lucra şoferul nu a mai avut evenimente de acest fel. Şoferul avea atestat, însă nu folosea diagrama şi era autorizat să circule pe porţiunea respectivă de drum", a precizat Ioan Curpaş, şeful ARR Bihor.

Poliţiştii Serviciului Rutier continuă cercetările în cauză sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Potrivit şefului Serviciului Poliţiei Rutiere, cms. şef Dorin Sava, şoferul vinovat va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă închisoarea de la 2 la 7 ani.