Un bărbat de 49 de ani a fost reținut de polițiștii rutieri bihoreni, după ce a fost implicat într-un accident în timp ce conducea sub influența alcoolului. Băut și fără să țină cont de vizibilitatea redusă din cauza ceții dense, bărbatul a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat în șanț, pasagerul său fiind rănit și transportat la spital.

Potrivit comisarului șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, joi, în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier Marghita au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 49 de ani, din localitatea Valea lui Mihai, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

„Acesta este bănuit că, la data de 10 ianuarie a.c., la ora 20.30, în afara localității Valea lui Mihai,  în timp ce conducea un autoturism pe D.N.19, înspre Valea lui Mihai, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, într-o curbă deosebit de periculoasă, la stânga, semnalizată prin indicatoare rutiere și în condiții de ceață densă, cu vizibilitate sub 50 de metri, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe acostamentul din partea dreaptă, iar ulterior, pe sensul opus, apoi ar fi părăsit carosabilul și s-ar fi răsturnat în șanțul din partea stângă”, a precizat Alina Fărcuța.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului rutier, un bărbat de 51 de ani, din Valea lui Mihai, pasager în autoturism, a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Polițiștii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.