Un orădean în vârstă de 28 de ani a ajuns după gratii, fiind reţinut de poliţişti după ce a tâlhărit o pensionară. Un alt bihorean, din Diosig, a fost arestat preventiv vineri, pentru că a atacat o adolescentă şi i-a furat telefonul mobil.

Potrivit unui comunicat transmis, ieri, de IPJ Bihor, duminică, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au fost sesizaţi de o femeie de 73 de ani, din Oradea, că în intervalul orar 11.30 - 12.00, în timp ce cobora scările pentru a traversa printr-un pasaj subteran din Oradea, a fost acostată de o persoană necunoscută, care, după ce i-a smuls din ureche un cercel din aur în valoare de 500 lei, a fugit. "În urma investigaţiilor şi cercetărilor întreprinse în cauză, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei cu sprijinul poliţiştilor Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului şi a celor din cadrul Biroului Poliţie Băile Felix au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei, la aproximativ două ore de la primirea sesizării, ca fiind un bărbat de 28 de ani, din Oradea. Poliţiştii orădeni au recuperat şi cercelul din aur sustras, care fusese amanetat de cel în cauză, restituindu-l proprietarei", se arată în comunicatul IPJ Bihor. Orădeanul de 28 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar poliţiştii au decis să îl prezinte la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie. Un caz asemănător s-a petrecut vineri, în Diosig.

Poliţiştii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au fost sesizaţi în urma unui apel primit prin 112 de la un localnic din comuna Diosig că, în timp ce se îndrepta spre casă, o persoană necunoscută a deposedat-o pe fiica sa de 16 ani de telefonul mobil pe care îl avea asupra sa. "În urma investigațiilor și cercetărilor efectuate, poliţiştii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 23 de ani, din comuna Tulca, domiciliat fără forme legale în comuna Diosig. Telefonul a fost recuperat și restituit proprietarei", au precizat poliţiştii. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi a fost prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii orădeni vă recomandă ca, în cazul în care sunteţi victima unei infracţiuni de tâlhărie, să sesizaţi de îndată Poliţia prin 112, pentru a contribui la identificarea cu operativitate a autorului faptei şi la recuperarea prejudiciului. Totodată, reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, îmbrăcăminte, înălţime, constituţie, culoarea părului şi a ochilor, eventuale semne particulare, autoturismul cu care se deplasează etc., toate acestea constituind detalii importante, care pot sprijini poliţiştii în identificarea cu operativitate a autorului.