Doi tineri au fost arestați preventiv pentru lipsire de libertate după ce au luat cu forța o tânără de 18 ani, fosta concubină a unuia dintre ei, pe care au urcat-o într-o mașină și au transportat-o din Tinca până în Talpoș, acolo unde au fost prinși de polițiști.

Potrivit informațiilor transmise de IPJ Bihor, miercuri, 11 octombrie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi tineri de 22, respectiv 21 de ani, ambii din localitatea Talpoș, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl bănuiesc pe tânărul de 22 de ani că, marți, 10 octombrie, la ora 23.00, s-ar fi deplasat cu un autoturism la locuința unei tinere de 18 ani, din localitatea Tinca, tânără cu care ar fi avut o relație de concubinaj, iar în urma unui conflict spontan, declanșat pe fondul refuzului tinerei de a relua relația, acesta ar fi introdus-o, cu forța, în autoturismul condus de tânărul de 21 de ani și ar fi transportat-o, împotriva voinței sale, până în localitatea Talpoș, unde tânărul avea domiciliul”, a transmis comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Polițiștii din Tinca i-au depistat pe cei doi tineri, alături de tânăra de 18 ani, la scurt timp de la primirea sesizării, pe o stradă din localitatea Talpoș.

Joi, cei doi tineri au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor în cauză câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi.