Un tânăr de 18 ani a fost reținut de polițiștii rutieri după ce a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea fără permis. Potrivit poliţiştilor, tânărul este cercetat şi în alte dosare penale, fie tot pentru infracţiuni rutiere, fie pentru infracţiuni contra patrimoniului.

Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Bihor, sâmbătă, un tânăr de 18 ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Popasului din Oradea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit zidul unui imobil. Evenimentul rutier a fost unul fără victime. Același tânăr este cercetat de polițiștii bihoreni sub control judiciar în alte dosare penale, în care este bănuit de comiterea unor infracțiuni rutiere și a unor infracțiuni contra patrimoniului. În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe tânărul de 18 ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Tot sâmbătă, în Nojorid, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din comuna Mișca, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool în aerul expirat. De asemenea, sâmbătă, în Copăcel, polițiștii din Toboliu au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Copăcel, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma testării conducătorului autoturismului, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, în Leș, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, din Italia, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool în aerul expirat. Duminică, pe strada Lăutarilor din Salonta a fost depistat în trafic un localnic de 27 de ani,  în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, duminică, în Pocola, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 65 de ani, din municipiul Beiuș, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.