Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic intern de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie-august 2023, unul dintre bănuiți, la instigarea celui de al doilea bănuit, ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) și substanțe cu efecte psihoactive, pentru sume cuprinse între 450 și 600 de lei.
De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Oradea, fiind descoperite și ridicate 53 de grame de 3-CMC, 80 de grame de 2-CMC, 66 de comprimate, mai multe plicuri cu materie vegetală de culoare verde olive, precum și alte mijloace de probă.
Astfel, la data de 1 septembrie, procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cele două persoane.
În cursul acesleași zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă, a celor 2 reținuți, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.
”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul Parchetului Bihor.