Zece cetăţeni vietnamezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Borș și Diosig în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară. Migranţii erau însoţiţi de patru cetăţeni slovaci (călăuze), cercetaţi acum pentru trafic de migranți.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Poliția de Frontieră, poliţiştii bihoreni au oprit, joi, în localitatea de frontieră Tămășeu, două mașine conduse de doi cetățeni slovaci, unul însoțit de un conațional. Ambele autoturisme erau înmatriculate în Slovacia. Polițiștii de frontieră au găsit mai multe bagaje care nu erau ale șoferilor, motiv pentru care a fost verificată imediat zona de competență a localității Tămășeu, ocazie cu care au fost descoperiți, la aproximativ 10 metri de frontiera cu Ungaria, 11 cetățeni străini. Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 10 cetăţeni vietnamezi, având vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, și un cetățean slovac C.P., în vârstă de 26 de ani.

Din primele cercetări a rezultat faptul că cetăţenii vietnamezi au intrat legal în Romania în baza unor vize valabile, iar pentru că le expira perioada de şedere au hotărât să încerce să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania. După ce au fost transportaţi în apropierea frontierei de stat cu cele două autoturisme, unul dintre cetățenii slovaci urma să-i sprijine pe cei 10 cetățeni din Vietnam ca să treacă ilegal graniţa, pe jos, în Ungaria. Vietnamezii sunt cercetați acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetățeni slovaci pentru trafic de migranţi.