Un clujean de 33 de ani, a fost prins joi în flagrant de polițiștii bihoreni când încerca să vândă 514 grame de substanțe psihoactive, pe Calea Clujului. Bărbatul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, au realizat joi, 21 decembrie, în jurul orei 1.00, pe Calea Clujului din municipiul Oradea, o acțiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat, de 33 de ani, din județul Cluj, cercetat pentru efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Acesta a fost depistat în flagrant delict, în momentul în care ar fi comercializat 514 grame de substanțe psihoactive, respectiv 2-MMC, în schimbul a 25 de mii de lei.

De asemenea, în autoturismul acestuia, au fost descoperite și ridicate 340 de grame de 2-MMC, 1 gram de 3-CMC (drog de mare risc) și 700 de euro.

Din cercetări a reieșit că, în cursul aceleiași zile, bărbatul ar fi introdus în țară cantitățile de substanță psihoactivă și drog de mare risc, pe care ar fi intenționat să le comercializeze, în județul Cluj.

Joi, 21 decembrie, clujeanul a fost reținut, pentru 24 de ore, iar, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.