Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au depistat şapte cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

 

Potrivit unui comunicat al IGPF, sâmbătă, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş - ITPF Oradea au depistat trei persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost observate pe direcţia localităţii Santăul Mic, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria, fiind oprite şi conduse la sediu pentru cercetări. Astfel, în cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Maroc, bărbaţi, având vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România, precizează IGPF. Mai târziu, în jurul orei 24.00, pe direcţia aceleiaşi localităţi, au fost depistate alte patru persoane, în timp ce se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Borş, pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, Etiopia şi Eritreea, doi tineri în vârstă de 20 şi 21 de ani şi două tinere în vârstă de 20, respectiv 25 de ani, toţi solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat în ambele cazuri la întreruperea călătoriei celor şapte persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.