Un incident şocant a avut loc, luni dimineaţă, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, unde un pedagog a fost înjunghiat de o adolescentă cu un cuţit. Totul s-a petrecut în biroul directorului adjunct al unităţii de învăţământ, acolo unde eleva a fost chemată, împreună cu mama, din cauza unor probleme de comportament. 

Bărbatul în vârstă de 41 de ani, pedagog, a fost rănit după ce a fost înjunghiat de către o elevă. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Oradea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, iar din primele investigaţii a reieşit că, în urma unui conflict spontan, o elevă de 16 ani, din comuna Olcea, ar fi agresat un pedagog, un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Girişu de Criş, provocându-i, cu un cuţit, o leziune în partea dorsală. Evenimentul a avut loc în timp ce eleva se afla în biroul directorului adjunct al unităţii şcolare, unde a fost chemată, împreună cu mama sa, pentru probleme de comportament. Pedagogul înjunghiat a fost dus la Spitalul Județean din Oradea, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Incidentul a avut loc la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, unde adolescenta stătea la internat. Potrivit unor surse, adolescenta a fost chemată la şcoală împreună cu părinţii după ce a fost surprinsă de supraveghetor, în timpul nopţii, cu un băiat în cameră. În biroul directoarei s-a aflat eleva, mama ei şi pedagogul, la un moment dat tânăra atacându-l pe bărbat cu un cuţit pe care îl ţinuse ascuns. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor. Adolescenta a fost ridicată de poliţişti, de la şcoală, imediat după apelul la 112, fiind în custodia anchetatorilor.

Bărbatul înjunghiat a fost dus de urgență la spital unde a fost băgat direct în sala de operație. Luni, la ora 14.00, conform medicului Hadrian Borcea, pedagogul nu ieșise încă din procedura de operație.