O orădeancă de 34 de ani este cercetată de polițiștii de investigații criminale din Bihor pentru furt și zeci de tranzacții financiare frauduloase, efectuate cu un card bancar furat din casa unei bătrâne pe care o ajuta la treburile casnice. Prejudiciul este de peste 34.000 de lei.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, la data de 15 mai, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au organizat o acțiune pentru combaterea infracțiunilor informatice, în cadrul căreia au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Oradea, emis de Tribunalul Bihor, într-un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări față de o femeie de 34 de ani, din Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată (79 de acte materiale) și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (79 de acte materiale). „Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2023 - februarie a.c., femeia ar fi sustras 2.850 de lei și un card bancar, din locuința unei femei de 87 de ani, din municipiul Oradea, pe care o ajuta, în mod curent, la treburile casnice. Ulterior, în perioada 1 - 15 februarie a.c., folosind respectivul card bancar sustras, aceasta ar fi efectuat 79 de tranzacții financiare, respectiv plăți către comercianți și retrageri de numerar de la ATM, în valoare totală de 31.412 lei. Prejudiciul total cauzat astfel este de 34.262 de lei”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. În urma percheziției domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a femeii de 34 de ani, polițiștii au identificat o parte din bunurile achiziționate în urma efectuării tranzacțiilor cu cardul sustras, precum și documente și alte mijloace de probă, care urmează să fie analizate de către anchetatori. În cauză s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celei în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.