Un autoturism în care se aflau patru persoane s-a răsturnat, marți, pe raza localității Olcea. Două victime au fost găsite de salvatori în stop cardio-respirator, una încarcerată, iar cealaltă, aruncată pe carosabil. Din nefericire, pentru niciuna dintre acestea medicii nu au mai putut face nimic.
 

Potrivit lt. col. Camelia Roșca, la ora 14.38, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, pe raza localității Olcea, eveniment în care a fost implicat un autoturism în care se aflau patru persoane.
„Pentru salvarea victimelor, la locul accidentului au fost mobilizate de urgență echipajele de pompieri militari din cadrul Gărzii Tinca, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că două dintre victime se aflau în stop-cardio respirator, una dintre acestea fiind proiectată în afara mașinii, iar cealaltă, încarcerată”, a precizat Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Echipajul de descarcerare a evacuat de urgență persoana rămasă captivă în autoturismul avariat, iar echipajele medicale și cel de pompieri paramedici au acordat îngrijirile care se impuneau celor patru persoane, în cazul celor două victime aflate în stop cardio-respirator, procedând la efectuarea manevrelor cardio-respiratorii. Din nefericire, niciuna dintre cele două victime nu au mai putut fi salvate, medicii declarând decesul acestora. Polițiștii bihoreni urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat.

„Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin SNUAU 112 că, pe drumul județean 792A, între localitățile bihorene Olcea și Ucuriș, s-a produs un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism care, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, s-a răsturnat pe acostamentul din partea stângă a direcției sale de deplasare, respectiv înspre localitatea Ucuriș.  Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a declarat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Celelalte două persoane rănite în urma accidentului au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.