Un bărbat de 30 de ani din Bihor a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive. Acesta ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut diferite cantități de canabis și cristal consumatorilor din Bihor.

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive.

În perioada aprilie – august 2024, aceasta ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut diferite cantități de canabis (drog de risc) și cristal (3-CMC, drog de mare risc), către consumatori din Bihor.

În urma percheziției efectuate la locuința persoanei cercetate, au fost descoperite și ridicate 22 de punguțe conținând peste 440 de grame de substanță psihoactivă 2MMC, două punguțe conținând cocaină (drog de mare risc), un plic conținând benzyl carfentanil (drog de mare risc) și mai multe comprimate de ecstasy (drog de mare risc), un cântar electronic de precizie, o sumă de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

Pe 13 august, procurorii DIICOT Oradea au dispus reținerea persoanei în cauză, pentru 24 de ore, iar, la aceeași dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.