Mai multe percheziții au avut loc, în București și patru județe din țară, printre care și Bihorul, într-un dosar privind comercializarea de măști contrafăcute.

Inspectoratul General al Poliției Române a transmis ieri că polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 10 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

„Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistența pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măști de protecție ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute”, se arată în comunicatul Poliției Române. În același timp, autoritățile au anunțat că se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt. La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și specialiștii Institutului Național de Criminalistică. De asemenea, la acțiune au luat parte polițiștii inspectoratelor județene de poliție Bihor, Brașov, Maramureș și Timiș.