Poliţiştii bihoreni de investigare a criminalităţii economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au efectuat ieri 23 de percheziții la 11 persoane din Marghita, bănuite de contrabandă cu țigări și spălarea banilor. În urma perchezițiilor au fost confiscate peste 100.000 de țigarete netimbrate și diverse sume de bani în lei și valută.

 

Percheziţiile au început la ora 06.00 şi au vizat o reţea de contrabandişti bănuiţi că ar fi introdus în ţară şi comercializat mii de pachete de ţigări netimbrate. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu în cauză și au efectuat cercetări pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a 11 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 71 de ani, toate din Marghita. Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada 2015 – 2016, ar fi introdus în ţară, pentru comercializare, ţigarete marcate necorespunzător către diverse persoane din judeţul Bihor. Prejudiciul total creat bugetului de stat se ridică, până în prezent, la peste 100.000 lei.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate joi, la care au participat peste 90 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Poliţiei Municipiului Oradea, Poliţiei Municipiului Marghita, Poliţiei Oraşului Săcueni din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor şi de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, la domiciliile suspecţilor, precum şi în imobile din Marghita și Săcueni, unde existau suspiciuni că ar fi fost depozitate ţigaretele, au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor 103.837 ţigarete marcate necorespunzător, de diferite mărci, 55 grame tutun, în valoare totală de aproximativ 50.000 lei, 5.000 euro şi 7.000 lei în numerar.

Cele 11 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor în vederea audierilor, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.