Procurorii DIICOT și polițiștii de la Serviciul Antidrog au descins, joi, în mai multe locații din trei județe, Arad, Bihor și Vâlcea, perchezițiile vizând un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri. Importante cantități de stupefiante dar și arme albe au fost găsite în imobilele percheziționate.

Potrivit unui comunica transmis de DIICOT structura centrală, la data de 05.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul DCCO - Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Bihor și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

Pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri au fost efectuate doar după verificarea în prealabil a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile.

”În cauză s-a reținut că în perioada 30 martie – 07 aprilie 2022, gruparea a comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA. În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit aceleași surse, acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul DCCO - Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale.