Poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, aplicând, miercuri, 371 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 44.520 lei. Totodată, nouă permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost constatate cinci infracţiuni şi patru tamponări.

 

Dintre amenzi, 247 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 29 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 43 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, un conducător auto, pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar 51 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Printre cei depistaţi în trafic în timp ce conduceau autovehicule cu o viteză cu mult peste limita legală a fost şi un orădean de 29 de ani, înregistrat de aparatul radar pe DN1, în localitatea Borş, la volanul unei maşini având viteza de 107km/h înregistrată radar. Tot miercuri, în Tileagd, a fost depistat un alt orădean, de 60 de ani, ce conducea un autoturism, având viteza de 106 km/h înregistrată de aparatul radar. De asemenea, tot în localitatea Tileagd, a fost depistat un tânăr de 19 ani, cetăţean olandez, în timp ce conducea o motocicletă, având viteza de 103 km/h înregistrată de aparatul radar. Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu nouă puncte amendă (un punct amendă = 60 lei), iar permisele de conducere au fost ridicate în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.