Poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe DN 1 şi pe şoselele bihorene la sfârşit de săptămână, în intervalul 8 - 11 august fiind aplicate peste 1700 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 185.700 lei, reţinute în vederea suspendării 46 de permise de conducere, constatate 15 infracţiuni şi 66 de tamponări.

Cea mai sancţionată abatere a fost şi de această dată viteza excesivă. Poliţiştii au depistat şi sancţionat în acest weekend nu mai puţin de 1065 cazuri în care au fost depăşite limitele legale de viteză. De asemenea, 74 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 65 de pietoni pentru traversări neregulamentare, fiind aplicate 499 de sancţiuni pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.
Astfel, P.I.C., de 24 de ani, din localitatea Albac, judeţul Alba, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe drumul naţional 76 în afara municipiului Beiuş, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
K.G., de 36 de ani, din localitatea Valea lui Mihai, a fost depistat pe drumul naţional 19, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Şi orădeanul P.N., de 40 de ani,a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Bumbacului din municipiul Oradea, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilo-test, cât şi recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Un alt tânăr, de 23 de ani, din localitatea Lunca, a fost depistat pe drumul comunal 241, în localitatea Ghighişeni în timp ce conducea un autoturism fără să posede permis de conducere şi cu o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.