Peste 4,5 milioane de țigarete de contrabandă, disimulate în role de hârtie, importate din spațiul extracomunitar, au fost descoperite și confiscate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bihor de la punctul de lucru din localitatea Borș, al unei societăți comerciale.

 

Potrivit informaţiilor transmise de comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, vineri, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, peste 50 de polițiști de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Poliției Municipiului Oradea, de la Serviciul Criminalistic și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Satu Mare, I.P.J. Maramureș și polițiști de frontieră din cadrul inspectoratelor teritoriale ale poliției de frontieră Sighetu Marmației și Oradea au efectuat o percheziție la o firmă specializată în importuri de hârtie gofrată din spațiul extracomunitar, cu sediul în comuna Săpânța, județul Maramureș, cu punct de lucru în comuna Borș, în vederea stabilirii trasabilității și realității mărfurilor declarate ca importate. “În cauză, exista bănuiala că în rolele de hârtie importate sunt disimulate importante cantități de țigarete de contrabandă, destinate comercializării ulterioare pe teritoriul național și comunitar, fără a fi achitate accizele și taxele aferente.

În urma percheziției efectuate la punctul de lucru al societății, din comuna bihoreană Borș, pentru documentarea și probarea activității infracționale a administratorului acesteia, un bărbat de 47 de ani, din municipiul București, polițiștii au descoperit 4.540.000 țigarete (227.000 de pachete de țigări) de patru mărci diferite, netimbrate, toate disimulate în câteva sute de role de hârtie gofrată”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa. Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este estimat la peste 2.270.000 de lei. Țigaretele netimbrate descoperite în urma percheziției au fost ridicate în vederea confiscării. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.